توسط دکتر مهران آرمین | 5,545 بازدید
1 می پسندم

سیستم اینویزالاین :مزایا و معایب

سیستم اینویزالاین: این سیستم از موادی مشابه پلاستیک شفاف ساخته می شوند که برای اصلاح نامرتبی های خفیف دندانی قابل استفاده است.علیرغم تبلیغات فراوانی که در ارتباط با کارایی این سیستم می شود محدودیت های عمده ای در بکارگیری گسترده از این روش وجود دارد.بطوریکه کاربرد عمده این روش در ایران امروزه در حد استفاده از این وسایل برای حفظ نتایج درمان است.نکته مهم در ارتباط با استفاده از این وسایل دقت در حفظ بهداشت دهان و دندان است.هر چند حفظ بهداشت دهان در استفاده از دستگاههای متحرک آسان تر است ولی اگر با همین تصور بهداشت دندانها بخوبی کنترل نشود و پلاک شفاف بخوبی تمیز نشود خطر زرد شدن دندانها و بروز پوسیدگی دندانی افزایش پیدا می کند.انواعی از این روش با طراحی کامپیوتری وجود دارد که در حال حاضر امکان بهره برداری از آن در ایران مقرون به صرفه نیست.مزیت کلی این وسایل درنامریی بودن و متحرک بودن آنها است بنابراین امکان برداشتن آنها در موارد خاص وجود دارد که همین مسئله می تواند نقطه ضعف آن هم تلقی شود. این وسایل برای همه کاربرد ندارد وتاثیر بخشی آن تا حد زیادی به تکامل صحیح فکی ، دندانی و استفاده صحیح  وابسته است.

مکانیسم کار این سیستم اینست که بر اساس نرم افزار کامپیوتری تعداد زیادی پلاک متحرک از بیمار تهیه میشود به گونه ای که هر پلاک نسبت به پلاک قبلی تفاوت کوچکی دارد وهر پلاک بمدت دو هفته استفاده میشود و سپس پلاک بعدی گذاشته میشود.هر پلاک تغییرات کوچکی ایجاد میکند تا اینکه در نهایت نامرتبی برطرف شود.

علیرغم ادعا ها کاربری این سیستم بالا نیست و قادر به درمان کیسهای پیچیده نیست  در موارد دندان کشیدن و کیسهای ارتوسرجری به هیچ عنوان توصیه نمیشود.از معایب دیگر آن هزینه بسیار زیاد آن است.

هزینه بیشتر و کارایی کمتر دو ویژگی این سیستم نسبت به روش ارتدنسی ثابت است و جالب اینکه مبلغینش سیستم اینویز الاین را جدید و سیستم ارتدنسی ثابت را روش قدیمی میدانند. 

اینجانب در سمینار های متعددی در مورد این سیستم شرکت کردم و مبلغین آن مواردی را به عنوان کیسهای درمان شده معرفی کردند ولی بدون تعصب کیفیت درمان هیچکدام قابل قیاس با روش ارتدنسی ثابت نبود.

به هر حال اگر این روش بخواهد به روش درمانی روتین تبدیل شود باید صبر کنیم تا به مرور زمان و پیشرفت علم مشکلات و ایرادهای آن برطرف شود.      دکتر مهران آرمین متخصص ارتدنسی

wad طراحی وب سایت برنامه نویسی و اپلیکیشن